Google съобщи в понеделник, че закрива за потребители своята социална

...
 Google съобщи в понеделник, че закрива за потребители своята социална
Коментари Харесай

Проблем със сигурността слага край на Google+

 Google заяви в понеделник, че закрива за консуматори своята обществена мрежа Google+, откакто стана ясно, че близо 500 000 акаунта са били компрометирани.
От компанията са предпочели да не разкриват въпроса поради терзание от регулаторни наказания, заяви Wall Street Journal, базирайки се на вътрешни документи.

Според информацията, представена от Ройтерс, проблем със софтуера на обществената мрежа е дал на външни лица евентуален достъп до персонални данни от профили на Google+ в интервала сред 2015 година и март 2018 година Проблемът е бил отхвърлен след вътрешно следствие, излиза наяве от документите.

Акциите на компанията майка Alphabet Inc. поевтиняват с над 1% час преди края на борсовата сесия в понеделник.

Според Гугъл засегнатата информация се лимитира до данни за потребителя като име, имейл, специалност, пол и възраст.

От компанията допълниха също, че не разполагат с доказателства за корист с данни.

Документ от правния екип на Гугъл, предопределен за високопоставените мениджъри в компанията, предизвестява, че разпространяването на информация за случая по всяка възможност ще провокира „ непосреден регулаторен интерес “ и съпоставения с приключването на потребителска информация от Фейсбук към компанията Cambridge Analytica.

Свидетелствата за непозволена приложимост на данни от 87 млн. консуматори на Фейсбук от Cambridge Analytica, наети от американския президент Доналд Тръмп по време на президентската му акция през 2016 година, нанесе мощен удар по акциите на обществената мрежа, като също по този начин докара до редица следствия както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа.

Главният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай е бил осведомен с проекта да не се осведомят потребителите, откакто вътрешна комисия е взела решението, показва още WSJ.

Обмисляйки дали да разкрият случая от компанията са взели поради дали може да се разпознават потребителите, които да бъдат осведомени, дали има каквито и да е било доказателства за корист и дали могат да бъдат подхванати дейности от страна на консуматори или разработчици в отговор.
По публикацията работи: Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР